De ontwerper achter Hommi
De man achter Hommi is Karim Rashid, ontwerper en visionair. Wereldwijd heeft Karim al meer dan 300 onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Deze prijzen en onderscheidingen benadrukken Karim zijn bijdrage aan de designwereld. Vandaag de dag is Karim Rashid dan ook een grote naam in de designwereld met klanten in ruim 47 landen. Karim zijn bekroonde ontwerpen omvatten luxe goederen voor grote merken en namen wereldwijd. Hommi is hier onderdeel van, het merk dat draait om luxueuze en tevens exclusieve kunstobjecten. Voor deze kunstobjecten heeft ontwerper Rachid inspiratie gehaald uit zijn kindertijd en zijn fantasie voor robots.

De creaties van Karim zijn opgenomen in twintig permanente collecties, waarmee hij exposeert in kunstgaleries over de hele wereld. Middels deze exposities kan Karim het belang van design dagelijks over de hele wereld verspreiden. De designs van Karim zijn al bijvoorbeeld te vinden in The Museum of Modern Art, New York, het San Francisco Museum of Modern Art en The Montreal Museum of Decorative Arts. Naast zijn indrukwekkende kunst, geeft Karim ook vaak gastcolleges bij universiteiten en conferenties, waarbij hij het belang van design in het dagelijks leven benadrukt. Hij heeft zelfs eredoctoraten ontvangen van het Ontario college of Art & Design en het Corcoran College of Art & Design. In zijn vrije tijd houdt Karim zich bezig met kunst, mode en muziek.

Karim heeft al meerdere boeken geschreven, waarmee hij is begonnen in 2001 met 'I Want to Change the World'. In al zijn boeken neemt Karim Rashid u mee in zijn filosofie en gedachtegang achter zijn kunst.

‘’Voor een lange tijd was design alleen toegankelijk voor de elite. Ik heb de afgelopen dertig jaar hard gewerkt om design voor een breed publiek toegankelijk te maken.’’

- Karim Rashid


Karim Rashid over Hommi
''Create beauty, not problems.''

- Karim Rashid
Maak kennis met Karim Rashid en ontdek de exclusieve kunstobjecten die hij heeft ontworpen voor Hommi. Deze hoogwaardige kunstobjecten zijn een essentieel verzamelobject voor kunstliefhebbers wereldwijd. Naast een verzamelobject zijn deze creaties van Karim een ware eyecatcher in uw interieur! Karim Rashid zijn creatie genaamd ‘Hommi’ is in beperkte oplage verkrijgbaar!